Mobilisering af slutbrugeren – involverende filantropi

I den danske fondsverden har temaer som involvering, demokratisering og mobilisering en stigende interesse. Fondene stræber efter at komme tættere på slutbrugerne, og de mennesker, der i sidste ende bliver berørt af uddelingerne. Derudover ønsker fondene i højere grad også at mobilisere flest mulige borgere omkring de områder fondenes uddelinger er målrettet. Denne analyse vil belyse, hvorfor og hvordan denne trend udspiller sig blandt fondene.

I Kraft og Partners fondsanalyse 2021 blev involverende filantropi identificeret som en fremvoksende trend blandt de største danske fonde. Involverende filantropi består ifølge Kraft & Partners definition af to dele: det såkaldte ‘participatory grantmaking’ og mobilisering af borgeren/slutbrugeren. Denne analyse vil fokusere udelukkende på den andel del, mobilisering af slutbrugeren, som sætter fokus på, at borgeren/slutbrugeren skal engageres og mobiliseres, både i forhold til holdninger og aktiviteter.

Kraft og Partners vil med denne analyse belyse hvad formålet med mobiliseringen af slutbrugeren er, samt pege på tre problemer som tilgangen kan hjælpe med at løse. Der vil også blive præsenteret en række danske og internationale cases. Slutlig vil man kunne læse om analysens metode, herunder analysens tilgang til dataindsamling, den anvendte definition af involverende filantropi, samt de nødvendige afgrænsninger for udarbejdelse af analysen.

God læselyst

Hent analysen her
Kontakt os

Mød os for en dialog om jeres udfordringer. Send os en email, så kontakter vi dig hurtigst muligt.