Ny Tillid

Tillid er grundlæggende at give sig hen til en leder eller kollega og dermed sætte sig selv i en sårbar situation. At være i stand til at udvise tillid kræver derfor, at man afgiver noget kontrol, kan stole på lederen og kollegaen og at situationen vil udspille sig som man har en forventning om.

Sociolog Niklas Luhmann beskriver tillid som en mekanisme til reduktion af social kompleksitet – det hele bliver nemmere – hvilket er en meget dækkende beskrivelse af, hvordan vi ubevidst anvender tillid som et redskab i det daglige. Mere specifikt mener Luhmann at tillid fungerer som en form for generaliserende forventning til andres adfærd.

Som i andre sociale forhold er tillid også en primær komponent i ledelse. Hvis lederen formår at skabe tillidsfulde relationer vil der styrke lederens ledelseskraft og succes som leder

Ny Tillid knytter sig i høj grad også til personen bag lederskabet. Lederens arbejde for at styrke sin tillid er knyttet særligt til tre karakteristika for lederen : Personlighed, Legitimitet & Kompetencer.

Fordele ved tillid er:

  • Tillidsfulde teams er mere effektive
  • Tillid skaber en større arbejdsglæde
  • Øger produktivitet og bundlinje
  • Giver mulighed for at tage chancer og være innovativ

Læse mere om ny tillid her: Nytillid.dk

Kontakt os

Mød os for en dialog om jeres udfordringer. Send os en email, så kontakter vi dig hurtigst muligt.